Blog

De Rijswijkse bierbrouwerij De Arn brengt bier op de markt onder de naam ZHB (Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij), ooit een grote bierbrouwerij in hartje Den Haag. De bierbrouwer brengt een gelimiteerde oplage ZHB Korenwijn op de markt, gemaakt van onverkocht craft bier.

De Rijswijkse bierbrouwerij De Arn brengt bier op de markt onder de naam ZHB (Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij), ooit een grote bierbrouwerij in hartje Den Haag. De bierbrouwer brengt een gelimiteerde oplage ZHB Korenwijn op de markt, gemaakt van onverkocht craft bier.

Vanwege de coronapandemie was de horeca een grootdeel van het jaar gesloten en daardoor was het voor de brouwer bijna onmogelijk om fusten bier te verkopen. Daarom liet de brouwer een deel van de voorraad hoogwaardig craft bier verstoken tot Korenwijn. Dit is een rijke Nederlandse jeneversoort met een alcoholpercentage van 40 procent, die wordt gekenmerkt door een veel hoger percentage moutwijn dan bij oude en jonge jenever .

Een bevriende distillateur verwerkte de inhoud van de fusten in zijn ambachtelijke distilleerkolom tot alcohol. Na toevoeging van verschillende natuurlijke smaakmakers als jeneverbes, korianderzaad, gember, laurier, braam, sinaasappel, oranjebloesem en zoethout, ontstond ZHB Korenwijn. ZHB Korenwijn heeft gerijpt op Europees eikenhouten fust en is verkrijgbaar in 0,5 en 0,2 liter flessen.

 

Bron morethandrinks : Bierbrouwerij De Arn brengt ZHB Korenwijn op de markt | More than Drinks

Image

BESTE BOKBIER VAN NEDERLAND 2019

ZHB Wout is in oktober 2019 in Amsterdam door de jury van de Beste Bockbier Competitie uitgeroepen tot BESTE BOKBIER VAN NEDERLAND 2019, categorie Dubbelbock.

Wat is dit voor bier? ZHB Wout is een donkerrood bier met een licht zoetige, krachtige smaak van gebrande mout en karamel. Het bier heeft een crèmekleurige schuimkraag. Je proeft bij het drinken fruitige tonen. Het bier heeft een lichtmoutige afdronk. Een perfect bier voor dit jaargetijde en de komende wintermaanden. Dit bier smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld een stoofschotel.

Arjan te Hoonte

Image

Alles komt terug, zo ook het Haagse Ziekenhuisbier

Alles komt terug, zo ook het Haagse Ziekenhuisbier

COLUMN‘ZHB: bier om in te bijten.’ Zulks luidde de slogan van dit roemruchte Haagse gerstenat. Sinds 1975 wordt het niet meer gebrouwen. Maar nu is er een Rijswijker die er opnieuw zijn tanden in wil zetten.

Arjan te Hoonte

Image